RSGBUL Forum Index
Log in Register FAQ Memberlist Search RSGBUL Forum Index

WC Bucharest, Roumania 03-05.04.2015
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    RSGBUL Forum Index » Архив на състезания и резултати 2015
View previous topic :: View next topic  
Author Message
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Кудрявцева - лента 19.000
Мамун - лента 18.350
Березина - Испания - лента 17.100 - треньор О. Скалдина
Без значение какво и как играеш - оценката зависи от това дали тренираш в Русия или не! Треньорките безусловно са способни да подготвят гимнастичките си добре, друг е въпросът, че когато момичетата не покажат тази подготовка на килима, това не се отразява на оценките им и те пак са завишени, за което момичетата нямат вина. Тук бих добавил и корейката Сон.

Еех,Марина и Гюлсум-наслада за очите,празник за душата!И въобще не ме интересува колко са ги Подценили съдийките.
Last edited by venbo on Sat Apr 04, 2015 8:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 5:11 pm    Post subject: Reply with quote

В крайното класиране Катрин 13-та, Сара - 20-та от 43 участнички.


Back to top
View user's profile Send private message
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

All around

1. Jana 75,950
2. Margarita 73,800
3. Melitina 72,450


Back to top
View user's profile Send private message
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

Сара - бухалки:
https://www.youtube.com/watch?v=fZO_M6rbcNw
Сара - лента
https://www.youtube.com/watch?v=qcWNw57jYX8
Още видео на този канал:
https://www.youtube.com/results?search_query=world+cup+bucharest+2015


Back to top
View user's profile Send private message
mirindaa71Joined: 31 Dec 2007
Posts: 2305
Location: Русе

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

venbo wrote:
На мен много ми се иска това,което казват треньорката и съдията ни,наистина да е така!Най-хубавото е че за пръв път от години може би имаме 4 момичета едновременно на едно и също място.Време е да започнем да разчитаме не само на една прима,а да имаме 2-3,защо не и 4 еднакво подготвени и конкурентно способни гимнастички.Русия този сезон представи 8 жени индивидуално поне до момента.Тогава може би пак ще заговорят за нас като за Българска школа.Успех на всички момичета!

Това, че 4-те момичета са заели приблизително еднакви места на два различни турнира от световната купа, уви, съвсем не означава, че са равностойни, еднакво подготвени и конкурентноспособни.
Не искам да съм черногледа, но ако при Мария и Невяна виждам някаква надежда, то след тях...дупка.
Чакам с нетърпение да се появи Радина, като вярвам, че тя е способна да позапълни тази дупка в момента.
Любопитна съм към Ерика по-скоро с оглед на бъдещето (вмъкнатото между другото, че е дебютантка и се е представила добре не дава никаква информация).
Сара, според мен, има психологически проблем. Не помня нито едно състезание в последните няколко сезона, в което да е играла без грешки. Колкото и да е талантлива, уви, не издържа на напрежението от състезанието. А иначе новата лента, която за пръв път видяхме тук, на мен също много ми хареса като постановка. Не беше изиграна обаче по най-добрия начин. Бих ѝ простила, защото съчетанието е ново...макар, че вече сме април...
Катрин...според мен има проблем с постановката на съчетанията си. Талантливо дете е. Засега показва, че по-добре се справя с напрежението - сравнително стабилна е. Обаче програмата ѝ с нищо не привлича внимание (да не казвам по-силни думи). Мисля, че Катрин има нужда от нови съчетания (тя май и без това играе старите...), в които да има запомнящи се рискове и боравения с уредите. Трябва да стане разпознаваема, а не една от многото....


Back to top
View user's profile Send private message
Veneta A
Site Admin


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 14698
Location: Варна

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

mirindaa71 много съм съгласна с мнението ти.
Гледах Катрин и във Варна и в Бургас, помня я и като се готвеха за ЕП девойки. Качествена - върти, скача и до там. Една от многото, която ще се загуби в множеството и след като свърши не помниш какво е играла - една безличност лъха от стил и изразност, също и композиционно.
Сара няма да е тя ако не попилее уредите. Бях възмутена от представянето и в Бурагас. Груби грешки през всички дни и то на стари композиции. Още от ДМВ я понмя все така и все и вдигаха високи оценки, защото имало в нея потенциал. Ами аз сега потенциал виждам в Петя и ако някоя от младите заслужава да се хвърли много труд за нея е ПЕтя от тези, които останаха. Определено и липсва много, но пък си заслужава да се опита. Сара е загубила и качества - пируетите и не са старите, затворила си е краката, но явно предпочитанията са към нея все още._________________
Моля, не копирайте материалите от този форум на други места. Уважавайте труда на всеки един. Ако този човек желае, сам ще ги помести на други места.


Last edited by Veneta A on Sat Apr 04, 2015 8:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

Миринда,напълно съм съгласен с теб!Аз не казвам,че имаме,а че е крайно време да имаме повече от 1-2 момичета,които да ни представят достойно на световно ниво!Дай Боже да се случи скоро!


Back to top
View user's profile Send private message
Veneta A
Site Admin


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 14698
Location: Варна

PostPosted: Sat Apr 04, 2015 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

КАТРИН ТАСЕВА СЕ НАРЕДИ НА 12-то МЯСТО В МНОГОБОЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В БУКУРЕЩ. САРА СТАЙКОВА СЕ КЛАСИРА НА 20-ТО МЯСТО

Българката Катрин Тасева завърши на 12-о място, а Сара Стайкова е 20-а в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория Б в румънската столица Букурещ.
На лента Тасева, която е дебютантка на турнир от подобен ранг, получи оценка от 16.550 точки, а на бухалки - 16.700 точки. Вчера тя беше оценена с 16.600 точки на обръч и с 16.950 точки на топка.
Сара Стайкова получи 16.000 точки на лента и 14.950 точки на бухалки. В първия ден тя има 16.600 точки на обръч и 16.450 точки на топка.
България участва в турнира с втория си отбор индивидуално жени. Тасева и Стайкова не попаднаха сред финалистките на отделните уреди.
В надпреварата стартираха 45 гимнастички.
Победителка в многобоя стана рускинята Яна Кудрявцева със сбор от 75.950 точки. Втора е Маргарита Мамун (Русия) със 73.800 точки, а трета - Мелитина Станюта (Беларус) със 72.450 точки.

ЧЕТВЪРТО МЯСТО В МНОГОБОЯ ЗА ЕРИКА ЗАФИРОВА НА СЪПЪТСТВАЩИЯ СВЕТОВНАТА КУПА ТУРНИР " ИРИНА ДЕЛЕЯНУ КЪП "
Четири стабилно изиграни съчетания и перфектно начало за малката Ерика , която за първа година е във възраст жени!_________________
Моля, не копирайте материалите от този форум на други места. Уважавайте труда на всеки един. Ако този човек желае, сам ще ги помести на други места.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
venboJoined: 27 Feb 2009
Posts: 719
Location: София

PostPosted: Sun Apr 05, 2015 11:28 am    Post subject: Reply with quote

И Миринда,и Вени-и двете сте прави в заключенията си за състоянието на националните ни гимнастички,ама аз нали все критикувам,все съм недоволен от федерацията,този път реших да не прехвърлям недоволството си върху играта на самите момичета.Освен това все рева,че не пращаме 3,4,5.....да участват и да трупат опит,е този път поне за това не мога да обвинявам.А и покрай налагането на Мария,което трая 3-4 или 5 години,не помня вече и най-накрая стигна до оценки около 17 и малко над си казвам,че може би и с Катрин трябва да е така...Едно време,не много далечно,когато Силвето се върнеше от някъде без медал или не дай Боже без финал,веднага излизаха с едни изявления колко е грешна и колко е виновна!Сега ни докараха до там,да се радваме ако въобще имаме участие и ако момичетата играят без да си събират уредите по терена.Ако пък им дадат и оценка 17,еми какво повече да искаме!Нали знаете,или да ви припомня-времената са други,гимнастичките са други,правилникът е друг,треньорите,съдиите...всичко е друго!Как да се сърди човек?Те времената са се променили не само при нас-вижте Белорус,Азербайджан,Израел,Грузия,Австрия,държавите зад океана...затова са преди нас вече.Та разбирам за какво говорите и въпреки това се радвах вчера като гледах нашите момичета по румънската телевизия,особено Катрин.


Back to top
View user's profile Send private message
Veneta A
Site Admin


Joined: 31 Oct 2006
Posts: 14698
Location: Варна

PostPosted: Sun Apr 05, 2015 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Да venbo напълно Ви разбирам! Много от нас, включително и аз, не си казват мнението, защото не е това, което искат да видят на терена и да не разстройват момичетата. Много пъти си спестяваме истината и се опитваме да ги хвалим за да им дадем кураж да продължат. Аз предпочитам да замълчавам, защото ако се отпуша има толкова много неща с които не съм съгласна и се случват на момичетата и личните им треньорките и ще трява цял роман да се изпише. Те си се хвалят, ние си мълчим и се опитваме да ги подкрепяме. Вероятно зле разбрано фенство, защото по принцип би трябвало да си най-взискателен към нещото което обичаш, но когато е нужно да си в подкрепа. Този фалш царящ в ХГ на всяко ниво мен ме влудява - потупване по рамото и после .... Ако се върнем назад и погледнем на колко деца не беше даден шанс, други преднамерено вкарвани в 9-та глуха, трети - едва ли не на колене пред тях само за да играят, четвърти ги накараха да се откажат "по собствено желание" и накрая празна скамейка ... Нарочно отидох до Бургас да ги видя момичетата не по интернет, защото е различно усещането - ами толкова слаби финали през годините не съм виждала. Ако ми харесват както девойките анс например или на КАми децата бих им простила грешките и да чакам с надежда, че ще се изчистят. Бих простила на Ерика защото е трудно преминаването от ДСВ в жени, но няма как да харесам тези композиции, за което Ерика няма никаква вина. Ами нула излъчване на КАтрин, непростими грешки на САра на стари съчетания и за какво по-точно да ги аплодирам и подкрепям - защото са участвали някъде?! И въпреки огорчението от там замълчах да не ги стресираме преди Румъния. Едва ли някой е толкова благосклонен към наши грешки без да сме на издръжка на данъкоплатеца. Най-вече ме провокираха навярно щастливите дитирамби за успех на БФХГ._________________
Моля, не копирайте материалите от този форум на други места. Уважавайте труда на всеки един. Ако този човек желае, сам ще ги помести на други места.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    RSGBUL Forum Index » Архив на състезания и резултати 2015 All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database